Linus Johansson i Mora åkte ut att ha bitits. Bilden är från en match tidigare under säsongen. Foto: Bildbyrån

Mora-spelade fick matchstraff för biting

Uppdaterad
Publicerad

Sverige verkar ha fått sin egen Luis Suarez. Moras Linus Johansson bet en motståndare i BIK Karlskoga – och fick matchstraff för biting.

Det utspelade sig minst sagt udda scener i hockeyallsvenskan under lördagen när Mora tog emot BIK Karlskoga.

Halvvägs in i matchen uppstod ett bråk mellan Moras Linus Johansson och Karlskogas Daniel Wessner. När Wessner tryckte upp sin vänstra handske i Johanssons ansikte svarade Johansson med att bita Wessner.

Till en början fick Johansson åka och sätta sig i utvisningsbåset för biting, men sedan domarna konfererat med varandra fick Mora-centern lämna isen helt och hållet med ett match penalty. Därmed är han automatiskt avstängd en match, men han kan bli avstängd längre då ärendet nu ligger hos disciplinnämnden.

Själva matchen vann Mora enkelt med 3-0. Vinsten var deras andra raka hemmaseger och de tog sig därmed upp till en sjundeplats i tabellen. Karlskoga ligger fyra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.