Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mika Zibanejad ska bli pappa för första gången. Foto: BILDBYRÅN

New Jersey nollade NY Rangers i Game 7 – Zibanejad nobbar VM-spel

Uppdaterad
Publicerad

New Jersey är vidare efter att ha slagit ut New York Rangers i åttondelsfinalen i NHL-slutspelet.

Efter uttåget står det klart att Mika Zibanjed nobbar VM. Enligt Expressen prioriterar Zibanejad att han snart ska bli pappa för första gången.

– Vi kommer inte vara hemma i Sverige så mycket så har vi redan kommunicerat att det inte blir nånting den här gången. Sam Hallam har varit bra med det, han förstår. Vi har haft bra konversationer. Men det blir inget för mig den här gången, tyvärr, säger Zibanejad till Expressen om den kontakt han haft med förbundskaptenen.

Trots att Rangers matade betydligt fler skott var det New Jersey som förvaltade sina lägen bättre. Erik Haula gav hemmalaget en 3–0-ledning, och svenske Jesper Bratt satte spiken i kistan med knappt fyra minuter kvar av matchen då han satte 4–0 i tom kasse.

Rookiemålvakten Akira Schmid storspelade återigen i målet. Den schweiziske 22-åringen räddade 31 skott, varav tre från Rangerscentern Mika Zibanejad. Det var första gången sedan 2012 som New Jersey vann en slutspelsserie.

Zibanejad besviken

Rangers har en del att fundera på. Laguppställningen har beskrivits som den bästa på länge, och väckt drömmar om att laget i år skulle få lyfta bucklan.

– Talang betyder ingenting, det är jättebra att ha, men du ska spela ihop och jobba ihop. De fyra matcher vi förlorade gjorde vi två mål. Du kommer inte att vinna då, säger tränaren Gerard Gallant vid presskonferensen efter matchen.

Mika Zibanejad var tydligt nedslagen i omklädningsrummet efter matchen.

– Vi skapade några chanser i början, och försökte få några puckar i nätet. Men jag tycker inte att vi spelade så bra som vi gjorde i match sex. Jag tycker att de spelade en bättre match och vi lyckades inte matcha dem, säger han besviket.

Och något VM blir det inte för svensken. Han och hustrun Irma ska snart bli föräldrar för första gången.

NHL

New Jersey Devils logo

New Jersey Devils

4 - 0

New York Rangers logo

New York Rangers

0-0, 2-0, 2-0
Prudential Center, Newark, NJ
Publik: 17241

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.