Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I går spelade Arizona Coyotes sin sista match i Arizona. Nu flyttar föreningen till Utah, Salt Lake City. Foto: TT/nhl.com

NHL-laget Arizona Coyotes flyttar till Utah

Uppdaterad
Publicerad

NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

– Det kommer att heta Utah någonting, säger den nye ägare Ryan Smith.

Laget, som har flera finska spelare på lönelistan men inga svenskar, har köpts av Smith Entertainment Group som också äger Utah Jazz i basketens NBA-liga. Basketarenan i Salt Lake City blir nya hemmaarenan.

– Vi vill använda vår arena och spendera tid på att skapa den bästa dubbelsports-arenan som finns, säger ägaren Ryan Smith, enligt NHL:s hemsida.

Sista matchen i går

Spelare och tränarstab följer med i köpet. Köparen uppges ha betalat runt en miljard dollar, över tio miljarder kronor.

I går spelade Arizona Coyotes sin sista match i Arizona och det var starka känslor efter matchen.

Nu lämnar föreningen öknen för Salt Lake City, nästan 100 mil norrut.

– Som alla vet så är Utah en vibrerande och blomstrande stat, och vi är spända över att nu vara en del av det, säger NHL:s chef Gary Bettman i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.