Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Washingtons mål i spelaren ovan. Foto: NHL.com

Washington knep sista slutspelsplatsen i NHL

Uppdaterad
Publicerad

Washington Capitals hade allt i egna händer – och lyckades.

Alexander Ovetjkin och hans lagkamrater besegrade Philadelphia med 2–1 och säkrade därmed den sista slutspelsplatsen på NHL:s östra halva under natten.

– Overkligt, säger 38-åringen om känslorna efter avancemanget, enligt NHL.com

Philadelphia, Pittsburgh, Detroit och Washington hade alla chans att lägga vantarna på den sista slutspelsplatsen i NHL:s östra halva.

Washington var det enda laget som helt och hållet hade saken i egna händer och huvudstadslaget lyckades kontrollera nerverna.

Veteranen Alexander Ovetjkin inledde målskyttet mot Philadelphia när han styrde in 1–0 via sin mage. Philadelphia svarade i den andra perioden och tryckte på för ett segermål i den sista akten.

Ovetjkin: ”Overkligt”

Svenske Jonas Ersson i Flyers-målet plockades ut i jakten men då kunde i stället en annan Capitals-veteran, T.J Oshie, sätta 2–1 i tom kasse.

– Overkligt. Jag tror att tron inne i omklädningsrummet var enorm. Vi njöt av den processen. Den är speciell. Det är därför vi spelar hockey, säger Ovetjkin enligt NHL.com efter avancemanget.

Resultatet innebär att sju NHL-svenskar nu missar slutspel: Erik Karlsson, Rickard Rakell, Marcus Pettersson och Emil Bemström (Pittsburgh), Lucas Raymond och Simon Edvinsson (Detroit), samt Samuel Ersson (Philadelphia).

NHL

Philadelphia Flyers logo

Philadelphia Flyers

1 - 2

Washington Capitals logo

Washington Capitals

0-1, 1-0, 0-1
Wells Fargo Center, Philadelphia, PA
Publik: 19411

MATCHSERIER I SLUTSPELET (ÖSTRA HALVAN)

Florida Panthers–Tamba Bay Lightning

Boston Bruins–Toronto Maple Leafs

NY Rangers–Washington Capitals

Carolina Hurricanes–NY Islander

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.