Senast det begav sig, 2004, gick det inget vidare för Tre Kronor. Förlust med 1-6 mot Tjeckien i kvartsfinalen i Globen. Foto: TT Nyhetsbyrån

NHL vill inte ha sina proffs i OS

Uppdaterad
Publicerad

NHL vill återinföra World Cup i hockey och därmed inte låta sina spelare åka till OS. Anledningen: Hög skaderisk och att NHL förlorar mycket pengar under uppehållet mitt i vintern.

– Vi vet att det är viktigt för våra spelare att få representera sina länder, säger NHL-kommissionären Gary Brettman enligt AFP som tycker att World Cup ska återinföras.

Nu har diskussioner inletts med spelarfacket för att lösa frågan. World Cup spelades senast 2004 och är tänkt att gå utanför den ordinarie NHL-säsongen, något som kan ge ligan ett lyft.

Frågan ha varit uppe ett flertal gånger men har hamnat i skymundan och inte hunnits med eftersom det har varit viktigare att få NHL-avtalen klara.

Fakta World Cup

World Cup (tidigare Canada Cup) har spelats sju gånger

Kanada har vunnit fem gånger

Sveriges bästa placering är tvåa (1984)

Turneringen har tidigare spelats innan de internationella ligorna startar

Senast turneringen spelades (2004) vann Kanada finalen mot Finland med 3-2

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2013-2014

Mer i ämnet