Sean Couturiers Kanada visar form i hockey-VM. Foto: TT Nyhetsbyrån

Ny målfest av Kanada

Uppdaterad
Publicerad

Ny match.

Ny målfest.

Kanada visar form i hockey-VM.

Nästa uppgift: Sverige.

På onsdag möter Kanada Tre Kronor. I kväll genrepade, med att göra sex mål mot Tjeckien och vinna med 6–3. Därmed har Kanada nu gjort imponerande 22 mål på sina tre inledanade matcher.       

Ett tag såg det dock ut som att Kanada, som toppar gruppen en poäng före Sverige, skulle få det tufft. Tjeckien kom tillbaka från 0–2 till 2–2, men Kanada kom tillbaka och gick till 5–2 och sedan 6–3 som blev slutresultatet.

Ishockey-VM

– Vi gjorde en ganska bra match. Det var kul att spela en riktigt bra match, tjeckerna gav oss en utmaning. De tidigare matcherna har inte varit så utmanande, men nu gjorde vi en ganska bra match, säger Tyler Seguin, som gjorde 4–2-målet, till TV12.

Imponerande hyllning

Den tjeckiska publiken, som bjöd på stor stämning under matchen, deppade dock inte för förlsuten. De gav sitt lag en imponerande hyllning efteråt.

– Det var rätt galet där ute. Det blev rätt högljutt under matchen. Fansen var fantastiska och kul att spela inför dem, säger Seguin.

”Tre Kronor blir tufft”

I nästa match väntar Tre Kronor.

– Det blir en tuff match. Sverige har gjort det bra i turneringen hittills och jag ser fram emot matchen, säger Tyler Seguin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet