Juniorkronornas karantän förlängs inför JVM. Foto: Bildbyrån.

Nya coronafall i JVM-truppen – lagets karantän förlängs

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare två ledare i den svenska junior-VM-truppen har testats positivt för covid-19.

Nu förlängs lagets karantän på hotellet i Edmonton.

Redan innan avresan till Kanada testades fyra svenska ledare (däribland förbundskapten Tomas Montén) positivt för covid-19, och tvingades stanna hemma. Dessutom bröt lagets team manager Jonas Fransson mot karantänsreglerna och skickades hem efter ankomst till Edmonton.

Nu har ytterligare två ledare i landslaget (inte tränare) fått positiva provsvar, som togs efter att de landat i Edmonton.

JVM i ishockey

Karantänstiden förlängd

På grund av detta har det svenska lagets karantän på hotellrummen i Edmonton förlängts. Den skulle ha upphört i dag, men är nu förlängd till den 21 december – bortsett från ett antal spelare och ledare som testats positivt mot covid-19 mellan 13 september och 29 november och därför ses som immuna. Dessa sju spelare kommer i dag ha sitt första träningspass på is, tillsammans med lagläkaren Ryan Allen.

– Just nu arbetar vi för att lösa de sportsliga frågorna tillsammans med IIHF. Ledare och spelare är vid gott mod och jag känner mig trygg i de rapporter jag får från laget gällande uppladdningen inför mästerskapet, säger Svenska ishockeyförbundets generalsekreterare Johan Stark i ett pressmeddelande.

Schemat ses över

Alla spelare och ledare åkte på samma, välfyllda och trånga flygplan till Edmonton, precis som det lilla antal svenska journalister som är på plats i Kanada. Även dessa är kvar i karantänen på hotellrummet.

– I går fick vi reda på att vi inte skulle bli utsläppta som planerat. Tanken var annars att vi skulle blivit det på morgonen i dag så att vi skulle kunna käka frukost på hotellets restaurang, men vi väntar fortfarande på nya besked, säger SVT Sports Marie Lehmann.

Covidfall även i Tyskland

Sveriges träningsmatcher nästa vecka, mot Kanada på måndag och Schweiz på tisdag, ställs nu in. Eventuellt kommer de istället att spela en match på onsdag den 23 december. 

Även åtta tyska spelare har testats positivt för covid-19 sedan de kom till Kanada. Deras karantän är förlängd till den 24 december.

KLIPP: Renberg: ”Det är klantigt – det får inte ske” (17 december 2020)

Dessa får börja träna i dag

Arvid Costmar

Emil Heineman

Zion Nybeck

Calle Clang

Oskar Olausson

Theodore Niederbach

Oscar Bjerselius

Ryan Allen (lagläkare, vikarierande coach för dagen)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet