Tappad serieledning för Frölunda

Frölunda tappade sin serieledning till Skellefteå efter förlusten borta mot Örebro med 5-3. ”Vi är bleka i dag”, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till C More.

Efter tio minuter av den första perioden exploderade plötsligt mötet mellan Örebro och Frölunda. Hemmalaget tog ledningen genom Marko Anttila. Fyra minuter senare kvitterade Frölundakaptenen Joel Lundqvist.

Två minuter senare var det dags för Örebro att ta ledningen igen, denna gång var det Libor Hudacek som snyggt satte 2-1 i krysset. Men ytterligare två minuter senare var det kvitterat igen.

Ryan Lasch styrde in Henrik Tömmernäs skott till 2-2 med 2:35 kvar av första perioden. Men det var inte slut där, och denna gång tog bara en minut innan det blev mål på nytt.

Greg Squires snappade upp pucken i mittzon och hittade luckan mellan Johan Gustafssons ben, ställning 3-2 efter en galen förstaperiod.

– Jag tycker det är välidigt bra hockey nu. Båda lagen åker mycket skridskor och jobbar hårt. Chanser åt båda håll, säger Marko Antilla till C More.

Squires straffmålade

Inte fullt så händelserikt i den andra perioden där Örebro utökade deras ledning till 4-2 genom Peter Saborski som hittade nätet bakom inbytte Lars Johansson efter 9:58.

Strax efter det fick Örebro straff och då var det dags för Greg Squires att bli tvåmålsskytt när han utökade till 5-2 vilket var ställningen inför den tredje perioden.

– Vi försöker, men det måste hända någonting nu, sa Frölundas Johan Sundström till C More inför den tredje perioden.

Just Sundström var det som reducerade för Frölunda efter 6:21 i den tredje perioden och satte lite tryck på Örebro när de fick chansen i numerärt överläge under slutminuterna, dock utan utdelning och Örebro vann rättvist med 5-3.

– Vi är bleka i dag, men vi möter ett bra Örebro som vinner välförtjänt, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till C More.