Ovechkin struntar i beslutet, han åker till OS ändå. Foto: Bildbyrån

Ovetjkin: ”Jag åker till OS oavsett”

Uppdaterad
Publicerad

NHL har beslutat att inte släppa några spelare till OS. Ett beslut som fått mycket kritik, men en av världens bästa spelare, Alex Ovetjkin, struntar i vad ligan säger.

– Jag bryr mig inte, jag åker ändå, säger han till ESPN.

Flertalet av de stora spelarna har gått ut och kritiserat beslutet att NHL inte tar en paus och låter spelarna representera sina länder under OS i Sydkorea.

Henrik Lundqvist twittrade här om dagen att det var en stor besvikelse för sporten och flertalet andra svenskar har varit besvikna. ESPN frågade NHL-spelarna själva vad de tyckte om beslutet och många ställde sig passiva.

NHL-jätten Alex Ovetjkin sa innan beslutet togs att han skulle åka och beslutet verkar inte påverka hans val om att få åka.

– Jag har inte ändrat mig. Jag tänker ändå åka. Det är för mitt land. Det är den största möjligheten i livet att få spela ett olympiskt spel. Så ifall någon säger till mig åk inte, jag bryr mig inte, jag åker ändå, säger han till ESPN.

En annan som också var i samma spår som Ovetjkin, men inte lika hård, var Evgeny Kuznetsov.

– Om Ryssland behöver oss, självklart. Det är från det ryska folkets hjärta. Men vi får se, de (NHL) kanske låter oss åka ändå.

Men det är inte bara uteblivet spel i OS som oroar. Finska forwardstjärnan Jussi Jokinen tror att detta kan sätta käppar i hjulet för kommande förhandlingar.

– Ärligt talat så har det fört oss längre ifrån varandra med tanke på de kommande förhandlingarna. Det nuvarande kontraktet är en lottovinst för ägarna och de ville utnyttja oss här, säger Jokinen till finska Yle.

– Man behöver inte vara en siare för att se att det blir lockout igen, säger Jokinen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.