Per-Erik ”Perra” Johnsson fortsätter att inkassera vinster med Leksand. Foto: Bildbyrån

”Perra”-effekten fortsätter för Leksand

Två forna SHL-lag, som knappast tänkt sig kriga i hockeyallsvenskans absoluta botten, möttes på måndagskvällen. Efter en knackig säsongsstart kom dock både Leksand och Timrå till nedsläpp med två raka vinster i bagaget. Och Leksands nye tränare Per-Erik Johnsson kunde kassera in en tredje raka hemmasegern efter 3-1.

Martin Grönberg gav Leksand ledningen halvvägs in i första perioden. Timrå, som spelmässigt var det bättre laget en stor del av matchen, kvitterade bara 27 sekunder in i den andra perioden. Leksand försökte rensa men pucken letade sig fram till Niklas Tikkinen som satte 1-1.

Efter fem minuter återtog hemmalaget ledningen när Martin Karlsson släppte bakåt till Brock Montpetit som sköt in pucken till vänster om Adam Ohre i Timrås mål.

Timrå tog ut målvakten

Vid 3-1, fem minuter in i den tredje perioden, så var det Timrå som försökte rensa utan att få bort pucken. Då var Johan Porsberger framme.

I slutminuterna tog Timrå ut Ohre och med en knapp minut kvar utvisades Leksands Robin Jacobsson. Timrå höll sig kvar i offensiv zon men fick inte in fler puckar – trots spel sex mot fyra.

Leksand klättrar nu ett par platser uppåt i tabellen och närmar sig SHL-kvalstrecket.