Puckarna studsade med Frölunda mot Luleå

Frölunda hade marginalerna med sig när de slog Luleå med 4-3 på hemmais. Vid tre av deras mål var nämligen Luleå direkt inblandade.

– Vi ger Frölunda tre mål, säger Luleåtränaren Joakim Fagervall till C More.

Det var ingen enkel uppgift Luleå hade framför sig när de åkte ut på Scandinaviums is för att möta serieledaren Frölunda. På elva tidigare matcher på hemmaplan i höst hade Frölunda nämligen vunnit hela tio.

Och även den elfte segern skulle komma för Frölunda, men den kom efter att puckarna studsat med dem. På både 1-0 och 2-0 var nämligen en Luleå-spelare sist på pucken.

Trots den tunga starten lyckas dock Luleå resa sig, och genom mål från Karl Fabricius, Peter Cehlarik och Jacob Micflikier ledde man ett tag med 2-3.

Kvittering med två sekunder kvar

Men glädjen blev kortvarig för bortalaget. För bara en dryg minut efter ledningsmålet, och endast två sekunder innan den andra perioden var slut, satte Henrik Tömmernes 3-3 för Frölunda.

I den tredje perioden kom sedan även 4-3 för Frölunda, något som även blev segermålet. Efter en mindre lyckad flippass vid offensiv blå av Lucas Wallmark fick Spencer Abbott tag på pucken, och fri med Luleås målvakt Samuel Ward avgjorde Abbott och säkrade tre poäng till Frölunda.

”Ger Frölunda tre mål”

Luleås tränare Joakim Fagervall var förståeligt besviken efter förlusten.

– Vi ger ju Frölunda tre mål i dag. Vi är och styr på dem och är inblandade i alla. ”Samme” (Samuel Ward) gör en bra insats, det är vi som styr in dem, säger Fagervall till C More.

I och med segern har serieledaren Frölunda fem poäng ned till andraplacerade Skellefteå som har spelat en match mindre. Luleå å sin sida återfinns på en tiondeplats.