Se Dahlins fullträff – 50:e målet i NHL för svenska stjärnan Foto: Viaplay

Rasmus Dahlins succé – bakom allt i Buffalos seger

Rasmus Dahlin har inlett NHL-säsongen på samma sätt som han avslutade den.

Mot Chicago fortsatte succén där han gjorde ett mål och två assist i 3-2 segern och fick stopp på lagets tuffa förlustsvit.

– Det var inte vackert, men vi hittade ett sätt att vinna, säger svensken till nhl.com

Rasmus Dahlin har ett händelserikt år bakom sig. Efter att ha fått sitt rejäla genombrott förra säsongen med 73 poäng (15+58) på 78 matcher skrev svensken på ett åtta-årskontrakt med klubben värt 88 miljoner dollar, motsvarande som inleds nästa säsong.

I år har Dahlin hunnit med tolv poäng på 17 matcher, men trots svenskens svit hade Buffalo Sabres tre raka förluster inför matchen i Chicago.

Men väl där vände det. Bara efter fem minuter gjorde Dahlin 1-0, vilket blev hans 50:e mål i NHL.

23-åringen var inte nöjd där utan spelade fram till kollegan Jeff Skinner som satte 2-1. Chicago kvitterade ännu en gång och matchen stod och vägde i den tredje perioden.

Leder interna poängligan

Då klev Buffalo Sabres backstjärna fram igen och stod för en till assist och Buffalo åkte hem med alla poäng.

– Det var inte vackert, men vi hittade ett sätt att vinna. Det är vad jag tar med mig från den här matchen. Vi hade många chanser faktiskt. Det var mycket att lära sig idag, men vi hittade ett sätt att vinna, säger Dahlin till nhl.com, efter matchen

Rasmus Dahlin har nu gjort 15 poäng och leder den interna poängligan och hyllas av coachen Don Granato.

– Han var en mycket, mycket viktig kugge, både i defensiven och offensiven, säger Granato till nhl.com.