Renberg: ”Frölunda vann välförtjänt”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Micke Renberg tycker att Frölunda vann rättvist, både i dag och sett över sju matcher. Men i semifinalen mot Växjö tar det stopp. Renberg har smålänningarna som guldfavorit. De vinner enligt Renberg finalen mot de två senaste årens mästare Skellefteå AIK.

– Frölunda vinner välförtjänt och de var det bättre laget i de tre sista matcherna och skapade mer chanser. Det var Luleås målvakt Joel Lassinantti som räddade dem från större siffror, säger Renberg i sin analys.

Luleå sprattlade till i slutminuterna och skapade en enorm nerv ur ingenting.

– Luleå blev lite fegt och när de var utan press i slutet visade de att man är ett farligt lag.

– De chansade och fick in två puckar vilket är tjusningen med ishockey.

Renberg tror Växjö tar guldet efter finalvinst mot Skellefteå AIK

Det blir Frölunda mot Växjö i den ena semifinalen.

– Jag har Växjö som guldfavorit och står fast vid det. De har ett jämnare lag än Frölunda. Visserligen kommer Frölunda med bättre självfötroende och flera spelare har höjt sig i slutspelet, säger SVT:s Micke Renberg om Frölundas chanser.

I den andra semin drabbar Skellefteå AIK och Linköping samman. Den är först ut med start på lördag. Sedan spelar de olika semifinalerna varannan dag. Så det blir minst åtta semifinalmatcher på lika många om bägge serierna skulle sluta 4-0. Det kan bli upp till 14 dagar i sträck vid Game 7 i bägge.

– Det blir jämnt men jag tror att Skellefteå vinner för att de har bättre målvakt och fått vila längre efter sin kvartsfinalserie och kommer bättre förberedda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.