Mikael Renberg Foto: SVT

Renberg kvar som SVT-expert

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Renberg fortsätter som hockeyexpert på SVT Sport. – Jag trivs oerhört bra på SVT och med det härliga hockeygänget. Det här är ett sätt att vara kvar i ishockeyn, som jag älskar, säger han.

Renberg hoppas kunna utvecklas i sin expertroll.

– Förutom alla matchanalyser brinner jag för att prata ishockey ur ett lite bredare perspektiv. Ishockeyn i samhället, ungdomsishockeyn.

Hockeykväll

SVT Sports projektledare Marcus Törngren är mycket nöjd över Renbergs beslut att köra vidare.

– Det känns riktigt bra att Micke fortsätter hos oss. Han är extremt kompetent, har varit på SVT länge och står för värden som är viktiga för oss. Sen är han en härlig person som bidrar till gruppkänslan.

Cecilia Edström fortsätter blogga

Förutom Renberg har SVT Sport också gjort klart med Cecilia Edström, som är tillbaka efter en sejour på Dagens Nyheter. Hon kommer fortsätta blogga men också synas i rutan.

– Cecilia är väldigt spännande och ser ishockey ur ett annat perspektiv. Hon kommer bidra mycket i vårt redaktionella arbete och förhoppningsvis hitta de där lite udda historierna och annorlunda greppen, säger Marcus Törngren projektledare för ishockey på SVT Sport.

– Jag är väldigt glad över att vara tillbaka och fortsätta samarbetet med SVT sport och hockeyn. Det är en väldigt välkomnande arbetsplats och public service har alltid legat mig varmt om hjärtat.

Renberg: ”Sex lag kan vinna SHL”

Hockeysäsongen har tjuvstartat med Champions Hockey League, som visas på SVT. Inför stundande SHL, som har premiär 16 september, tror Renberg på en oviss säsong.

– Jag har en känsla att det blir jämnare än i fjol. Det är mer svårtippat än tidigare. Färjestad har värvat bra, Luleå likaså. Sex lag har chans att vinna.

Här ser du Renberg i rutan

JVM

– JVM ser jag fram emot mest, en höjdare. Många har speciella känslor till de här unga killarna. Men det är egentligen inte helt sunt, junioridrotten har nästan blivit för stor. Men jag kan inte rå för det.

Vad menar du?

– Det börjar bli för viktigt att bli bra i ung ålder. Då kommer också satsningen tidigare, man ska vara på toppen av sin karriär när man blir 19 år. Men jag kan inte låta bli att charmas av JVM.

Champions Hockey League

– För mig som expert är det ypperligt tillfälle att bekanta mig med lagen och alla nyförvärv. CHL har sett bättre och intensivare ut i år. Nya formatet, med ett längre slutspel, gör att det tänder till tidigare. Luleå tog turneringen på största allvar i fjol, jag höjer ett varningens finger för dem nu också.

Hockey-VM, damer

– Det ska bli intressant att se vilken riktning Leffe Boork styr Damkronorna. Att missa semfinal i hemma-VM var en missräkning.

SM-final, damer

– De SHL-lag som satsar gör helt rätt. Damhockeyn kommer att växa. Fler företagsledare kommer att vara kvinnor i framtiden och många kommer inte sponsra klubbar utan damverksamhet. Satsningen som bland annat Luleå gör ligger helt i rätt tid.

TV-pucken

– Det är charmigt att se så pass skolade spelare i den åldern som är skickliga individuellt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hockeykväll

Mer i ämnet