• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Foto: Bildbyrån

Renberg: ”Lös det – eller avgå”

Uppdaterad
Publicerad

Damkronornas förbundskapten Leif Boork har petat två stjärnspelare som nyligen krävde hans avgång.

Enligt SVT Sports expert Mikael Renberg har förbundskaptenen nu två val: Lös situationen – eller avgå. ”Hade det varit på herrsidan så hade förbundskaptenen inte varit kvar”, säger Renberg.

I går kunde SVT Sport berätta att tre spelare i Damkronorna skrev ett brev och krävde Boorks avgång. Två av dem, Emma Eliasson, Luleå, och Jenni Asserholt, Boorks förra lagkapten, är nu inte uttagna.

 – Går problemet inte att lösa så ser jag inget annat alternativ än att man byter ut ledarna och Leif Boork, säger Renberg.

Damkronorna

Han menar att landslaget måste se till att få tillbaka Eliasson och Asserholt.

– Antingen gör han upp med de här spelarna och har en diskussion där han verkligen tillåter att det är högt i tak och får med dem på tåget igen, så att det blir ett bra samarbete mellan ledarna och spelarna. Eller så avgår Leif Boork. Han har egentligen inga andra alternativ.

Se inslaget med Renberg och Boork i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet