Renberg: Så slutar kvartsfinalerna

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll drar JVM:s kvartsfinaler i gång och Sverige möter Slovakien. SVT Sports expert Mikael Renberg har tippat utgången av alla fyra kvartsfinaler.

Sverige-Slovakien

– Visserligen hade Sverige lite problem med Slovakien i en match innan turneringen, men de har inte kunnat hota de stora nationerna. Nu kommer de inte ha något att göra mot Sverige. Det kommer vara lite nerver men Sverige är för bra för Slovakien, säger Mikael Renberg.

JVM i ishockey

Kanada-Tjeckien

– Tjeckerna har inte imponerat i gruppspelet. De spelar inte den klassiska tjeckiska hockey med snabba spelvändningar och individuellt inte lika skickliga som de bästa lagen. Som lag är de inte särskilt bra och jag skulle bli förvånad om inte Kanada tar den här matchen enkelt.

USA-Schweiz

– Schweiz har överraskat tycker jag. De har varit lite uppochner och de gjorde ingen bra sista gruppspelsmatch mot Finland. Men de kan med en bra start skrämma USA. USA är det lag som imponerat mest. Spelar otroligt fartfyllt och ligger på rulle och väntar på kontring. När det lyckas ser det väldigt roligt och väldigt bra ut. Ger Schweiz en liten chans att vinna den matchen.

Danmark-Ryssland

– Jag vet inte om jag vågar kommentera Danmark längre. De har inte samma spets som tidigare i år, men de har ett lag som kämpar och sliter och spelar ett väldigt bra försvarsspel. Men i den här matchen är chanslösa.

Tv-tider

Måndagen den 2 januari 2017

Danmark–Ryssland, 19.00 (svensk tid) i SVT2 19.00-21.00 och SVT24 21.00-21.30.

Sverige–Slovakien, 21.30 i TV12

USA–Schweiz, 23.30 i TV12

Kanada–Tjeckien, 02.00 i SVT2 02.00-04.30

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet