Försvarsmiss sänkte Rögle

Gävlesonen Anders Lindbäck mötte förra laget i hemmadebuten för Rögle. Men fick släppa in matchavgörande målet med knappa tre minuter kvar. ”Kanske inte vår bästa match spelmässigt, men vi får med oss poängen och det är det viktigaste, säger matchvinnaren Oskar Lindblom till C More.

De kom till spel med tre raka segrar – två av dessa innan uppehållet – i ryggen och något fel på självförtroendet var det inte hos Rögle.

Felix Schütz tunnlade både sig själv och Brynäsmålvakten David Rautio.

Men trots ledningsmålet och dominansen i den första perioden fick de inte gå in i mittperioden i ledning.

SHL:s skyttekung Kevin Clark styrde in 1–1-målet med 27 sekunder kvar av perioden.

– Vi gör ingen bra period över huvud taget. Det ger oss lite energi, vi har tur att det är 1–1, men det är något att bygga vidare på i alla fall, säger Jonathan Pudas, som assisterade till 1–1-målet, till C More.

Det svängde mer och mer ju längre matchen led.

Till slut svängde det för mycket för Rögle som bjöd på flertaliga misstag med tre minuter kvar av matchen. Det utnyttjade Oskar Lindblom som avgjorde matchen.

Jonathan Granström kunde sedan distansdunka in 3–1 i tom bur.

– Vi har ett bra självförtroende och krigar vi på brukar vi få in en kasse. Det är skönt att ha med sig det när man går in i tredje perioden, säger Lindblom.