Dennis Everberg (vänster) gjorde två mål mot sin förra klubb. Foto: Bildbyrån

Guldtippade Växjö inledde med seger

Växjö är stora guldfavoriter den här säsongen. I SHL-premiären borta mot Rögle tog de första steget mot ett eventuellt guld sedan Dennis Everberg sänkt sitt förra lag med två mål. ”En väldigt konstig känsla”, säger Everberg till C More.

När SVT Sports experter inför SHL-säsongen tippade favoriterna, hade Mikael Renberg, Jonas Andersson och Patrik Ross alla Växjö som favorit, antingen ensam eller som ett av flera lag.

Och när 2015 års svenska mästare inledde årets säsong gjorde man det på bästa sätt, med en seger. Borta mot Rögle vann man med 5-3 sedan Rögle-fostrade Dennis Everberg gjort två av målen.

– Det är skönt att vara tillbaka, men en väldigt konstig känsla att vara här. Jag såg min kusin och syster redan innan jag kommit in i ishallen, säger Everberg, som spelade i Rögle fram till 2014 när han tog steget till NHL och spel med Colorado, till C More.

Everberg buades ut av hemmafansen

Efter första målet hördes burop från läktaren riktade mot Everberg, som gjorde första matchen i Sverige på två år.

– Man hör ju men det är väl ingenting. Det är så det ska vara, det är känslor, säger Everberg apropå publikens buande.

Det var annars en svängig match som publiken i Lindab Arena bjöds på. Tidigt i den andra perioden gjorde Växjö 2-0 genom Olli Palola, men bara sju minuter senare hade Rögle kvitterat.

Växjö avgjorde i tredje perioden

Palola satte sedan sitt andra mål för kvällen innan Rögle kvitterade igen genom Sebastian Wännström. I den tredje perioden visade sedan Växjö att man hade en ytterligare växel att lägga in. Först gjorde Everberg 4-3 innan Tuomas Kiiskinen fastställde slutresultatet till 5-3.

– Det var skönt att vinna matchen, sen är mål också skönt att göra, säger Everberg till C More.