Dennis Rasmussen gjorde sitt tredje mål för regerande mästarlaget Chicago i NHL Foto: TT NYHETSBYRÅN

Rookien Rasmussen fortsätter göra poäng

Uppdaterad
Publicerad

Det fortsätter produceras poäng från de unga svenska NHL-spelarna. Rookien Dennis Rasmussen gjorde under natten sitt tredje mål för de regerande mästarna Chicago.

Chicago Redhawks fortsätter att vinna. I natt vann NHL-laget med 3-2 efter straffar, borta mot Buffalo Sabres, och matchens första målskytt var den 25-årige västmanlänningen Dennis Rasmussen.

– Alltihop känns fortfarande lite overkligt, säger centern till Aftonbladet.

Rasmussen som bara för två veckor sedan kallades upp från farmarlaget Rockford för att för första gången spela med A-laget i NHL, visade sig veta hur de stora killarna jobbar. Han gjorde mål direkt i debuten mot Nashville och bara några kvällar senare stod han för ett nytt mål och assist – och under natten smällde det igen mot Buffalo.

– Jag har haft lite flyt med studsarna och fått in några puckar. Känns såklart väldigt roligt, jag har drömt om NHL i hela mitt liv, säger Rasmussen som var matchens första målskytt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.