Ross sa nej – han valde HV i stället

Uppdaterad
Publicerad

Det ryktades om att SVT:s expert Patrik Ross skulle assistera Johan Lindbom i HV71, men han valde att stanna. Nu står det klart vem det blir – Tim Brithén kliver in i ledarstaben.

Patrik Ross har länge ryktats till HV71 men tackade nej för någon vecka sedan.

– Dialogen med HV har varit jättebra men det är fel tidpunkt för mig just nu. Jag har två fasta jobb som jag trivs fantastiskt bra med, sa Patrik Ross då.

Nu står det klart vem som blir assisterande tränare –Tim Brithén. Han fortsätter kliva i sin fars fotspår, Jim Brithén, som varit tränare i Södertälje, Linköping och Modo i SHL.

Brithén har de senaste två säsongerna varit förbundskapten för Islands landslag. Dessförinnan har han varit huvudtränare för Linköpings J18 och U16 samt tränaruppdrag i Motala och Olofström, men nu står det alltså klart att han tillsammans med Johan Lindbom ska leda HV71 kommande säsong.

– Tim är en ung, hungrig och spännande ledare. Han och Johan Lindbom har känt varandra i många år och har samma filosofi och syn på hockey, säger Johan Hult, sportchef i HV71 i ett pressmeddelande.

– Det är en ära att få komma till en anrik förening som HV71. Det ska bli väldigt inspirerande och roligt att få jobba ihop med Johan Lindbom och ser fram emot att få träffa killarna i laget, säger Tim Brithén.

 Kontraktet gäller i 1+1 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.