SVT Sports expert Patrik Ross tror på gruppseger i VM. Foto: Bildbyrån

Ross stannar som expert hos SVT

Uppdaterad
Publicerad

Patrik Ross, 45, har tackat nej till jobb i HV71 och utomlands.

I stället fortsätter han som SVT:s expert under kommande säsong.

”Vi är glada att Patrik fortsätter hos oss trots erbjudanden från olika håll”, säger Marcus Törngren, SVT:s projektledare för ishockey.

Jönköpingsfödde Ross har gjort sex säsonger som spelare i HV71 och ytterligare fyra som juniortränare. När han fick frågan om att jobba som assisterande tränare den kommande säsongen blev han smickrad.

– Dialogen med HV har varit jättebra men det är fel tidpunkt för mig just nu. Jag har två fasta jobb som jag trivs fantastiskt bra med, säger Patrik Ross.

SHL

Intresse från Europa

Han jobbar både som konsulent på företaget NeH i Örebro och som expertkommentator åt SVT. Och så blir det alltså även den här vintern trots intresse från flera klubbar ute i Europa.

Ett beslut han kommit fram till efter att ha pratat med sin familj.

– Gemenskapen och miljön på SVT spelade en stor roll. Vi är ett himla härligt gäng som åker runt och arbetar, säger Ross.

”Är passionerad”

På SVT är man glada över att få ta del av Ross breda hockeykunskaper.

– Patrik gjorde ett bra första år hos oss som expert och jag tror han kan utvecklas ytterligare. Vi är glada att han fortsätter, säger Marcus Törngren, SVT:s projektledare för ishockey, och fortsätter:

– Patrik är passionerad och kan mycket hockey. Sedan är han bra att ha i en grupp, med en positiv inställning som smittar av sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet