Foto: TT Nyhetsbyrån

Ross: ”Väntade och spännande val”

Uppdaterad
Publicerad

Rikard Grönborg blev som väntat Pär Mårts efterträdare och kommer assisteras av Peter Popovic och Johan Garpenlöv. Den nya tränartrion kryddas med NHL-kompetens utöver det vanliga. ”Väntade och spännande val”, säger SVT:s expert Patrik Ross.

I dag blev det klart: Rikard Grönborg blir ny förbundskapten för Tre Kronor. Ett väntat och bra val, menar SVT:s expert Patrik Ross.                                              

– Det var ett ganska väntat val, men jag tycker att det var ett jättebra val. Han har jobbat i förbundet, har varit med länge och kan just den ishockey som spelas, så det var ett jättebra val, säger Ross som inte tror att vi kommer att få se några större spelmässiga förändringar.                    

Tre Kronor

Assisterande tränare blir Peter Popovic och Johan Garpenlöv.

– Spännande! Det är tre stycken som faktiskt varit över i NHL, alla tre vet vad det handlar om och de kommer att komplettera varandra.

Ross om NHL-trio: ”Fantastiskt för svensk hockey”

Utöver detta meddelades en rådgivande namntung NHL-trio under presskonferensen: Mats Sundin, Daniel Alfredsson och Nicklas Lidström. Tillsammans ska de agera ett bollplank åt den nya ledarstaben, ett koncept Patrik Ross tror på.

– Bland de tre största hockeyspelarna vi någonsin fått fram. Fantastiskt för svensk hockey att få tillgång till de här tre storheterna, så vad kan gå fel?, säger Ross.

– Att de kommer in och hjälper till är en jätteboost för spelare och ledare. De bidrar med stor erfarenhet – de vet vad som gäller vid stora matcher. De är tre klippor som stor med fötterna på jorden och har en proffsig attityd. Det är jättehäftigt att de vill vara med på den här resan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tre Kronor

Mer i ämnet