Rikard Grönborg. Foto: Bildbyrån

Så agerar Tre Kronor efter VM-smällen

Uppdaterad
Publicerad

En förhållandevis svag Tre Kronor-trupp åkte ur kvarten i VM. Då vill den tillträdande förbundskaptenen Rikard Grönborg se över hur Tre Kronor ska bli attraktivare för spelarna. ”Vi måste titta på var vi är någonstans och se vad vi kan göra som organisation”, säger han.

Han medger att Tre Kronor inte ska vara ett lag som bara tar sig till kvarten.

– Klart att det är en besvikelse att åka ut i kvartsfinal. Vi ska åtmistnone vara topp fyra, säger 47-åringen som inför den kommande storturneringen, World Cup, tar över som förbundskapten.

Ishockey-VM

Många NHL-spelare tackade nej till VM, men Grönborg poängterar att de var indisponibla. Ändå vill han se en uppryckning från sin och förbundets sida.

”Göra det mer attraktivt”

– De flesta spelarna som inte är här är skadade. De kan helt enkelt inte vara här, säger han och fortsätter:

– Vi ska såklart titta på vad vi kan göra för att göra det mer attraktivt och se till att spelarna tycker att det här är något att delta i.

Ett förslag, som Kanada exempelvis använt sig av, är att låta spelarnas familjer följa med till turneringen.

”Måste titta på allt”

– Absolut, vi måste titta på alla grejer som vi kan göra bättre. Det är inte bara spelsystem och taktik, säger han och fortsätter:

– Det är en av de stora uppgifterna som vi har, att bygga de här relationerna med spelarna och det är det vi håller på med. Det är därför vi åker över och träffar dem i hemmiljön. Just nu samlar vi information så vi kan göra jobbet bättre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet