”Sverige har problem med defensiven”

Uppdaterad
Publicerad

Annandag jul betyder premiär i junior-VM i ishockey. Sverige ställs mot Schweiz – ett något underskattat lag, menar Rikard Grönborg. ”Det blir en nöt att knäcka”, säger förbundskaptenen till SVT Sport.

Schweiz besegrade Finland med 4-3, samtidigt föll Juniorkronora mot Kanada med 6-7. Schweiz är bättre än många tror, menar den svenske förbundskaptenen.

– De är ett väldigt kapabelt hockeylag, de är välutbildade, de är vältränade – det blir en nöt att knäcka, säger Grönborg och fortsätter:

JVM i ishockey

”De kan vinna mot vilket lag som helst”

– De kan vinna mot vilket lag som helst, det är en tuff första match. Vi vet inte riktigt hur vi står mot dem, vi har inte spelat mot dem någon gång i år. Men samtidigt har vi scoutat dem väldigt hårt.

Matchen mot Schweiz sänds i SVT2 från 14.50, eller här. Men redan klockan 08.15 snackar Chris Härenstam, tillsammans med Jonas Andersson och Patrik Ross, upp matchen i JVM Live.

”Vi går för guldet i år”

För Axel Holmström och Oskar Lindblom blir det andra gången de skrinnar ut på isen för en premiär i junior-VM – duon fanns med i Sveriges trupp förra året.

– Det här är något man har dröm om sedan man var liten – att få göra det två gånger, det är jag väldigt stolt över, säger Holmström till SVT Sport.

– Det ska bli hur kul som helst. Vi kom ju fyra förra året, vi har en riktigt revanschlusta i år – vi går för guldet i år, fyller Lindblom i.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet