Seger efter straffar för Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Två raka förluster.

Men i kväll lossnade det för Örebro.

Som tog sin tredje raka straffseger.

Brynäs hade verkligen hittat formen efter mardrömssviten på sju raka nollpoängare. I kväll var Gävlelaget på jakt efter sin tredje raka seger. Men sviten stoppades.

Och det var Örebro som satte öppningsmålet via forwarden Jared Aulin i första perioden – kanadensarens fjärde mål för säsongen.

SHL

Men ledningen varade i femton minuter.

I mitten av andra perioden kvitterade Brynäs. Greg Scotts skott gled retsamt mellan målvakten Henrik Lundbergs ben och in i kassen.

1–1 efter full tid. Förlängning väntade – mållös. Och matchen skulle avgöras på straffar.

Då visade örebroarna att de är skickliga i det skedet av matchen.

Mot Djurgården vann de på straffar, mot Linköping vann de på straffar – och i kväll mot Brynäs vann de återigen på straffar. Tredje raka vinsten efter straffar. Anders Eriksson satte den avgörande som gav två hemmapoäng.

– Vi har turen på vår sida som får med oss två poäng, men vi har spelat två bra bortamatcher där vi har blivit nollade. Någonstans jämnar det ut sig och jag är oerhört tacksam och glad över två poäng., säger Håkan Åhlund, tränare Örebro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet