Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Magnus Hävelid, till vänster, på bänken för Juniorkronorna. Foto: Bildbyrån

Seger i debuten för förbundskapten Magnus Hävelid

Uppdaterad
Publicerad

Magnus Hävelid har två VM-guld som förbundskapten för småkronorna.

Nu är han förbundskapten för två år äldre spelare när han styr Juniorkronorna, och då blev det seger direkt i debuten när Österrike krossades med 11-0.

– Vi jobbar för varandra rakt igenom, säger Hävelid till SVT Sport.

Det blev en ensidig historia som inledde Magnus Hävelids JVM-karriär med Juniorkronorna. 11-0 mot Österrike, där det var spel mot ett mål.

– Det är såklart jag är glad att vi vinner. Vi ska vinna mot Österrike. Nu är vi igång. Nu ska jag glädjas med grabbarna, hem och summera lite och ladda för Tysklandsmatchen, säger Hävelid till SVT Sport.

JVM i ishockey

För Hävelid var det inte de elva målen de vann med som var det bästa från premiären, utan sättet de besegrade Österrike på.

– Vi flyttar pucken mycket bättre. Vi jobbar för varandra rakt igenom. Vi sänder bra signaler. Tappar man puck ska man ta tillbaka den. Man vinner närkamper, man är redo att blocka skott. Det är de små signalerna till ett bås. Sedan tycker jag vi visar bra spelglädje där ute, säger han.

Sverige spelar sin andra match mot Tyskland 19.30 svensk tid imorgon, 27 december.

JVM

Sverige logo

Sverige

11 - 0

Österrike logo

Österrike

2-0, 6-0, 3-0
Halifax
Publik: 7274

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet