Olivia Carlsson avgjorde för Sverige. Foto: Bildbyrån

Sekunddrama när Sverige premiärvann

Uppdaterad
Publicerad

Det såg ut att gå mot förlängning i VM-premiären mellan Sverige och Tjeckien. Men med endast åtta sekunder kvar avgjorde Olivia Carlsson när hon satte 3-2-pucken för damkronorna. ”En otrolig känsla, riktigt kul att få gå in och sätta den i slutsekunderna. Det kan inte bli bättre,” säger matchvinnaren.

Förlängningen låg för dörren, men när Sverige kom i en spelvändning i ett två mot ett-läge med bara sekunder kvar blev det, tack vare Olivia Carlssons klubba, i stället drömstart för damkronorna i VM-turneringen.

– Vi skrek passa i båset och så sköt hon. Och det som hör till saken är att Olivia normalt inte är någon målskytt. Så får hon på världens pärla och avgör, det är så klart väldigt kul, säger Leif Boork.

Damkronorna

– En otrolig känsla, riktigt kul att få gå in och sätta den i slutsekunderna. Det kan inte bli bättre, säger Carlsson själv.

Tjeckien började bäst

Trots att Sverige var överlägsna sett till skotten (31-18) var det Tjeckien som tog ledningen i mitten av den andra perioden.

Men Damkronorna samlade sig och kom tillbaka. I inledningen av tredje satte Anna Borgqvist 2–1. Tjeckien kvitterade innan avgörandet kom.                 

Carlssons mål var hennes blott andra i blågult.

– Jag visste att det var några sekunder kvar. Men jag såg inte att hon bredvid var så fri, så jag provade bara och sköt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet