Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
David Rundblad och Oscar Lindberg var två av huvudpersonerna i SHL-premiären i Skellefteå. Foto: Bildbyrån

Modos David Rundblad tillbaka i Skellefteå och fick med sig en poäng

Uppdaterad
Publicerad

Modo fick en bra start på SHL-sejouren efter sju år i hockeyallsvenskan när man fick med sig en poäng efter att ha förlorat på straffar, 2-1, i Skellefteå. En hemvändare, David Rundblad, i motståndarlaget stod i fokus.

– Det var en relativt bra start för oss även om man alltid vill ha tre poäng, säger Rundblad till SVT Sport.

För David Rundblad var det speciellt. Han öste in poäng från sin backposition för sitt Skellefteå som 20-åring för tolv år sedan. Sedan blev det en karriär utomlands där han varje sommar tillbringade semestern i Skellefteå innan han nu var tillbaka i SHL och den nya klubben Modo. Det var fullt på backsidan i Skellefteå. 

– Vi spelade bra och lyckas stänga ner dem hyfsat bra matchen igenom och lyckades skapa bra offensiva lägen även om vi ska kunna sätta dit chanserna. Det var kul med bra stämning, både från Skellefteåfansen och alla tillresta Modofansen, och det var speciellt och det är alltid roligt att vara tillbaka, säger David Rundblad.

”Skönt att ändå ta två poäng”

Vårens SM-finalist Skellefteå var närmast att få med sig alla tre poängen men blev av med en. Bägge målen gjordes av Oscar Lindberg, en annan hemvändare, som hittade krysset två gånger om.

– Det är vi som för matchen. Skönt att vi ändå kan ta två poäng, även om vi borde tagit tre. Vi hade lägen att avgöra men det är en ”skill” att göra mål och det är något vi får träna på. Jag försökte komma från kanten och vänta ut målvakten vid straffen, förklarar Lindberg, som gjort just den straffen ett par gånger med lyckat resultat.

Se Hockeykväll i SVT Play här.

SHL

Skellefteå AIK logo

Skellefteå AIK

2 - 1

MoDo Hockey logo

MoDo Hockey

0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0
Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå
Publik: 5643

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.