Tolfte raka segern gav Skellefteå serieledning

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteås vinstsvit är fortsatt intakt – i dubbel bemärkelse. På lördagskvällen bärgade man tolfte raka segern i SHL och den fjortonde raka mot Brynäs. 4-0 mot tabellfemman innebär ny serieledning.

Ett Skellefteå i storform fick bästa tänkbara start i mötet med Brynäs. Bara 58 sekunder in i matchen kunde Axel Holmström skicka in ledningsmålet ur snäv vinkel.

Tyngre blev det för Brynäs – Mattias Ritola hittade med en snygg passning fram till Andrew Calof som fri framför mål styrde in 2-0.

– Det är alltid kul att göra mål och det var skönt med en bra start. Vi kan slappna av på ett annat sätt efter det, säger Axel Holmström till C More efter den första perioden.

”Förjävla dåligt”

Den andra perioden började likt den första för Skellefteå – mål direkt. Brynäs misslyckades med att få bort ett inspel, Terry Broadhurst högg på den lösa pucken och satte 3-0 för hemmalaget.

Niclas Burström utökade till 4-0 innan den andra perioden var över.

– Vi måste skärpa till oss, det är inte okej. Det är förjävla dåligt, säger Brynäs Anton Rödin inför den sista perioden.

Den tredje perioden slutade mållös, Skellefteå vann med 4-0 och är i och med segern ny serieledare eftersom Frölunda förlorade mot Örebro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.