Skellefteå tog revansch på Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå tog i kväll revansch på Luleå efter förlusten i seriepremiären. De regerande svenska mästarna vann hemmamatchen och norrderbyt med 3-2 och går nu upp i topp i tabellen.

Martin Lundberg satte avgörande 3-2 sju minuter in i den sista perioden. Han dundrade iväg ett hårt skott som gick in vid första stolpen.

– Extra kul att bli matchhjälte i ett derby, säger målskytten Martin Lundberg till C More.

SHL

Luleå pressade på för en kvittering och hade många heta chanser, men Skellefteå lyckades stå emot.

– Det känns lite snöpligt att de fick göra 3-2. Det var ett klassiskt hockeymål men det känns surt och bittert, säger Luleås Per Ledin till C More.

Märkligt mål

Trots förlusten var det Luleå som tog ledningen i matchen efter ett lite märkligt mål. Skellefteåmålvakten Markus Svensson räddade Niklas Fogströms skott som sedan studsade på Johan Forsberg och in i mål.

Skellefteås kvittering kom i början av den andra perioden. Oskar Sundqvist fick stå helt ren framför kassen och kunde enkelt sätta 1-1. Patrik Zackrisson tog sedan tillvara på en retur efter ett skott av Adam Pettersson och gav Skellefteå ledningen med 2-1.

Luleå hade sedan en jobbig period med få skott på mål, men laget lyckades ändå kvittera genom Kristian Näkyvä.

Skellefteå gick dock segrande ur norrderbyt efter Martin Lundbergs mål i den sista perioden. Laget går därmed upp i topp i tabellen. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet