Skellefteå slog Frölunda efter osannolik semifinal

Skellefteå är ett steg närmare ytterligare en SM-final.

Det står klart efter en osannolik semifinal där Andreas Johnsson klev fram i förlängningen och satte 7-6.

– Underbar känsla, säger Johnsson i TV4:s sändning.

Det var Skellefteå som inledde dagens match bäst. Redan i den andra minuten lämnade Lars Johansson en retur på Dylan Sikuras skott, och det tog Jonathan Johnson vara på och satte 1-0.

Men lyckan varade inte längre än fem minuter. I powerplay vann Mikael Ruohomaa en tekning och hittade Jere Innala. Frölundas måltjuv fick på en fullträff och satte sitt sjunde slutspelsmål.

Målkalas

Sedan gick det snabbt. Först tog Skellefteå tillbaka ledningen tack vare Linus Lindström, men knappt en minut senare kom kvitteringen av Tom Nilsson. Nilsson stod för en soloprestation när han rundade hela försvaret och satte 2-2.

Men vartannat-mål-principen fortsatte och med knappt femton minuter kvar av matchen var ställningen 4-5. Då såg Henrik Tömmernes ut att kvittera, men målet dömdes bort efter granskning.

Osannolikt självmål

Det skulle bli värre för Frölunda. Christian Folin fick hjärnsläpp när han pricksköt in 4-6 i eget mål inför en chockad hemmapublik. Men det stoppade inte Frölunda. Albin Sundin och Ruohomaa satte två raka mål och tog matchen till förlängning.

Där klev Skellefteås Johnsson fram och blev stor matchhjälte.

Skellefteå har nu 3-1 i matcher och är en seger från andra raka SM-finalen.

– Semifinal och sudden, det finns inget bättre. Underbar känsla, säger Johnsson.

SE ÄVEN: Galet självmål av Frölundas Christian Folin