Skellefteå tog hem fjärde SM-finalen

Sviten med bortasegrar fortsätter i SM-finalserien – i kväll vann Skellefteå i Växjö och kvitterade i serien. Matchen slutade 2-1.

Bortalaget fick en smakstart när stekhete Axel Holmström klev in från högerkanten och gjorde 1-0 efter 3.03.

Växjö jagade kvittering och fick utdelning i tredje perioden, men knappt två minuter senare återtog Skellefteå ledningen genom Pär Lindholm.

– Vi spelade lite enklare i egen zon och det gav resultat, summerade matchvinnare Lindholm segermatchen.

Wallson förbannad efter segern

Skellefteå lyckades utjämna matchserien mot Växjö, men tränare Hans Wallson var arg som ett bi efter matchen och det fick båsdörren känna på.

– Jag var förbannad, men det är ingenting att prata om, säger han till TV4.

Sanningen var den att Skellefteå inte alls var nöjda med domarnivån och att man inte fick spela i powerplay en enda gång, men däremot i boxplay fyra gånger.

– Vi gör en heroisk match, vi spelar hur mycket boxplay som helst och i det fjärde gör de mål också. Nu är det dags att åka hem och vinna en hockeymatch.

Ishockey SM-final 4:7

Växjö – Skellefteå 1-2 (0-1,0-0,1-1)

Första: 0-1 (3.03) Axel Holmström (Sevc/N. Burström)

Andra:

Tredje: 1-1 5/4 (51.57) Jeff Tambellini (Johnson/Rosen), 1-2 (53.43) Pär Lindholm (M. Lundberg/Aho)

Skott: 20-16 (6-3,5-5,9-8)

Utv, Växjö: 2x2 SAIK: 6x2

Domare: Sören Persson,Tobias Björk

Publik: 5 750