Linus Söderström bytte ut sig själv i slutet av matchen mot Kanada Foto: BILDBYRÅN

Söderström skadad – kan missa match

Uppdaterad
Publicerad

I går lämnade Juniorkronornas förstemålvakt Linus Söderström isen tre minuter innan matchen mot Kanada i JVM var slut. I dag kommer förklaringen från Rikard Grönborg. ”Diagnosen är att det är en överansträngning”, säger han.

Med bara 3.49 kvar av matchen mot Kanada på nyårsafton valde den svenske målvakten Linus Söderström – en av matchhjältarna mot USA – att byta ut sig själv.

– Diagnosen från läkarna är att det är en överansträngning på underkroppen. Det var därför han lämnade isen igår. Fysioterapeuter håller på att bearbeta honom just nu, säger förbundskaptenen Rikard Grönborg till TT.

JVM i ishockey

Han missar därför dagens isträning och svenska lagets läkare PA Bergsten tror att det finns en möjlighet att Söderström kan spela kvartsfinalen mot Slovakien i morgon.

– Vi får se när vi har behandlat honom i dag, men jag tror det är möjligt, säger Bergsten.

Söderström stod över nyårsdagens träning och fick behandling i stället.

– Just nu tar han hand om sin kropp och imorgon bitti får vi reda på exakt hur han mår och så får vi ta det därifrån, säger Rikard Grönborg till SVT Sport.

Nylander fortfarande borta

Inte heller forwardsstjärnan William Nylander, som varit skadad sedan premiären mot Schweiz, tränade på is på nyårsdagen. Igår ställde man in hans presskonferens där man skulle tala om förutsättningarna för Nylanders fortsättning i turneringen. Därmed minskar hoppet om att han skulle kunna göra comeback mot Slovakien imorgon.

– Det vill jag inte uttala mig om. Vi får se hur det går i dag med hans rehabiliteringsträning, säger Bergsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet