Spel i finska ligan för Jokerit

Uppdaterad
Publicerad

Jokerit spelar i ryska ligan KHL från 2014-2015 något som klubbarna reagerat starkt på och hotat Jokerit med spelförbud kommande säsong. Men i dag meddelade förbundet att klubben får spela FM-ligan säsongen 2013-2014.

– FM-ligan och Hjallis Harkimo har kommit överens om på vilka villkor Jokerit kan spela i ligan nästa säsong och sedan ansöka om en plats i KHL, säger FM-ligans styrelseordförande Hannu Penttilä.

Den finska ishockeyklubben Jokerit blev för en månad sedan klara för ryska ligan KHL från och med säsongen 2014-2015.

Något som de andra klubbarna i Finlands högsta liga reagerade starkt på. Och det spekulerades i att Jokerit skulle uteslutas ur FM-ligan kommande säsong.

Men så blir det inte.

Efter ett flera timmar långt möte under tisdagen bestämdes det att Jokerit får spela i Finland säsongen innan det blir KHL. Det hade räckt att en av klubbarna rösta emot för att Jokerit ska ha uteslutits från kommande säsongen.

Enligt uppgifter från finska tidningen Ilta-Sanomat ska jokerit ha betalat fem miljoner euroi för att få stanna kvar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.