Ross: Det är väldigt viktig att han kommer igång om vi ska gå långt i turneringen. Foto: Bildbyrån

Spelarpresentation: William Nylander

Uppdaterad
Publicerad

De är framtidens stjärnor i svensk hockey. Under jul- och nyårshelgen följer miljonpublik JVM-spelarna i TV-sofforna. SVT bad nykomlingarna presentera sig själva inför turneringen i Kanada. – Jag försöker ha kul och skoja lite.

Klubb: MoDo hockey

Född: 1996-05-01

Spelarkollen JVM 2015

Position: Center

Klubbfattning: Höger

Längd: 180 cm

Vikt: 77 kg

Styrkor? – Jag vill vara den offensiva spelaren som avgör matcher. Jag vill hjälpa laget på bästa sätt.

Personlighet? – Jag försöker ha kul och skoja lite. Man kan inte alltid vara seriös, man måste vara lite avslappnad också. Jag försöker vara snäll och se till så alla mår bra.

Största hockeymerit hittils? – Draften. Det var jättestort och jättekul. Jag var där hela dagen och pratade med alla lag hela dagen, gjorde fystester och allt. Det var mycket att göra, det var skönt att den dagen tog slut också.

Förväntningar? – Man ser fram emot det. Man hoppas att det kommer gå bra. Det är en stor turnering. Det är en grej som man aldrig kommer att glömma. Det kommer vara grymt. Roligt också med det tryck och den pressen som är därborta, och det hockeyintresse som finns.

Hur ser du på laget? – Svårt att säga. Vi har inte varit ihop den här truppen, alla spelare. Det är svårt att säga nu.

Patrik Ross om William Nylander: – Offensiv spelare till tusen. Han är underbar att se i spelet med puck. Han har bra fart och är en målskytt. Det är väldigt viktig att han kommer igång om vi ska gå långt i turneringen.

TV: ”Jag gillar att vara i centrum”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Spelarkollen JVM 2015

Mer i ämnet