William Nylander: ”En del av jobbet”

Uppdaterad
Publicerad

Han var Torontos förstaval i draften i somras och belönades med ett NHL-kontrakt på tre år. Under hösten har han fortsatt sin utveckling i Modo och i stundande JVM ska 18-åringen ta nästa steg i just Toronto.

William Nylander valdes som nummer åtta totalt i NHL-draften i somras och imponerade stort vid Torontos talangläger.

– Det hjälpte jättemycket att spela där borta i Toronto. Jag fick spela med spelare som ligger topp-10 i NHL:s poängliga. Det var jättehäftigt. Jag lärde mig mycket under de sju veckor jag var i Toronto, säger han till SVT Sport.

Spelarkollen JVM 2015

Precis innan NHL-premiären släppte klubben sin svenske talang. I oktober återvände han till MoDo.

Gillar att vara i centrum

– Utvecklingen har gått uppåt. Jag försöker bli bätte och bättre för varje dag.

Hur är du som spelare?

– Jag vill vara den offensiva spelaren som vill avgöra matcher, och visa framfötterna. Vara den bästa spelaren på planen, säger Nylander, som gillar att vara i centrum.

– Jag tycker det är kul. Så länge man klarar av det så är det inget negativt med det.

Extra fokus på Nylander

Att mästerskapet spelas i Toronto gör att Nylander får extra fokus på sig. En situation han tror sig klara av.

– Om inte nu så måste jag klara det sen. Det är en del av jobbet att kunna ta allt vid sidan om. Det var mycket fokus redan tidigare i år när jag var där borta, jag har ingen för sådana grejer.

– Det är ingenting som påverkar mitt spel.

Nylander har gjort succé i klubblaget Modo tillsammans med Adrian Kempe. Om spelarna hamnar i samma formation i VM vet han inte och överlåter den frågan till förbundskaptenen Rikard Grönborg. Men Nylander framhåller kemin med Kempe.

– Jag och Adrian har klickat bra. Man får se om det fortsätter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Spelarkollen JVM 2015

Mer i ämnet