Subban och Weber byter klubbar. Foto: TT Nyhetsbyrån

Stjärnbackarna byter NHL-lag

Uppdaterad
Publicerad

Två av NHL-ishockeyns största backstjärnor byter klubbar. PK Subban lämnar Montreal Canadiens för spel i Nashville, medan Shea Weber går i motsatt riktning. Detta meddelar Nashville på sin officiella webbplats.

”PK Subban är en offensiv back med otroliga egenskaper och smittsam energi som kommer göra Nashville till ett bättre lag nu och i framtiden”, säger Nashvilles general manager David Polie.

Subban vs Weber

Subban gjorde imponerade 278 poäng på 434 grundseriematcher för Montreal, medan Weber svarade för 763 matcher och 443 poäng för Nashville.

Samtidigt är det även klart att Adam Larsson byter lag. Svensken flyttar från New Jersey Devils till Edmonton Oilers. Där ersätter han den kanadensiska stjärnan Taylor Hall som i sin tur går till New Jersey.

Larsson, som spelade VM för Tre Kronor i våras, har tillhört New Jersey sedan 2011 och gjort 274 NHL-matcher för laget. I Edmonton blir han klubbkamrat med bland andra Anton Lander och Oscar Klefbom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.