Sundins roll i Tre Kronor: Problemlösare

Uppdaterad
Publicerad

Efter VM 2016 blir Rikard Grönborg ny förbundskapten för Tre Kronor. Med sig i ledarstaben får han tre NHL-legendarer: Niklas Lidström, Mats Sundin och Daniel Alfredsson. ”De sitter på en fantastisk kuskap”, säger Grönborg.

I slutet på augusti presenterades det namn som skulle ta över stafettpinnen från Pär Mårts.

Föga förvånande blev den nya ledartrojkan Rikard Grönborg, Peter Popovic och Johan Garpenlöv. Dessutom presenterades tre tunga nyförvärv till ledarstaben: Niklas Lidström, Mats Sundin och Daniel Alfredsson.

Hockeykväll

Så kommer NHL-profilerna jobba i Tre Kronor

I Hockeykväll berättade Rikard Grönborg att man precis beslutat hur det nya gänget kommer att jobba.

Garpenlöv blir forwardscoach, Popovic kommer att koncentrera sig på backsidan. Till sin hjälp får de Lidström och Alfredsson.

– Lidström var en fantastisk back, om inte världens bästa back någonsin så i alla fall topp tre. Han ska supporta Peter Popovic, framför allt med de defensiva situationerna och powerplay från backposition, säger Grönborg.

– Daniel Alfredsson kommer supporta Johan Garpenlöv, han kommer använda ”Affe” som bollplank.

”Han har ju en staty där utanför”

Mats Sundin får en lite mer speciell roll.

– Mats kommer vara problemlösare när vi är i Toronto, han är ju ett väldigt stort namn – han har en staty där utanför. Han kommer lösa situationer och hjälpa till att supporta ledarskapet.

De tre NHL-profilerna kommer också att ha en hel del att säga till om när det gäller det taktiska upplägget, och bistå förbundskaptenerna med goda råd.

– De kommer vara delaktiga i laguttagningar, utveckla spelidén. De ska vara med på träningar och ge oss ledare feedback.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hockeykväll

Mer i ämnet