Svenskar bakom Rangers seger

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Lundqvist blev vald till matchens bästa spelare och Carl Hagelin blev målskytt när New York Rangers slog Pittsburgh borta med 2-1 i NHL-slutspelet i natt. Därmed leder Rangers åttondelsfinalserien med samma siffror. ”Vi spelade riktigt bra i två perioder”, säger Lundqvist till SVT Sport.

Efter två täta matcher i New York som resulterade i var sin uddamålsseger för de två lagen var det nu dags för dem att mötas i Pittsburgh. Då slog Hagelin till. Första perioden var knappt nio minuter gammal när 26-åringen från Södertälje sköt 1-0 förbi Marc-Andre Fleury i Penguins mål, assisterad av Keith Yandle och Dan Giraldi.

– Jag fick en perfekt passning av (Keith) Yandle på min backhand, så jag tog ett slagskott mellan benen på målisen, säger han till SVT Sport.

Stanley Cup 2015

Chris Kreider utökade ledningen till 2-0 i mittperioden – och sedan var det dags för ännu en svensk att presentera sig i årets Stanley Cup-slutspel: I tredje perioden gjorde Patric Hörnqvist sitt första slutspelsmål på tre år när han reducerade till 2-1 för Pittsburgh.

Lundqvist matchens bästa spelare

Men närmare än så kom varken han eller lagkamraterna mot Henrik Lundqvists Rangers. Den svenske stjärnmålvakten stoppade 23 av 24 skott, varav 12 i slutperioden, och valdes till matchens bästa spelare före just Hörnqvist.

– Vi spelade bättre än i förra matchen. Vi spelade riktigt bra i två perioder och Pittsburgh var lite avvaktande, men i tredje kom de i en väldans fart och de gjorde det svårt för oss att komma upp i banan, förklarar Lundqvist för SVT Sport.

– Men vi gjorde ändå ett väldigt bra jobb, vi blockade många skott i viktiga lägen och vi tar med oss den här segern, den stärker oss absolut, tillägger han.

Även Carl Hagelin är inne på samma bana, och håller med om att det var hårt tryck från Pittsburgh i slutet av matchen.

– Vi spelade lite defensivt på slutet men gjorde ändå ett bra jobb, vi täckte många skott och Henke gjorde många kvalificerade räddningar, säger han.

New York Rangers leder nu åttondelsfinalserien med 2-1 i matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stanley Cup 2015

Mer i ämnet