Foto: TT Nyhetsbyrån

Svenskarna hyllade hos Obama

Uppdaterad
Publicerad

Carl Hagelin, Patric Hörnqvist och Oskar Sundqvist var på besök i Vita Huset i dag.

Tillsammans med lagkamraterna i Pittsburgh Penguins blev Stanley Cup-mästarna inbjudna för att träffa president Barack Obama.

Stanley Cup-mästaren fick som brukligt är komma och hälsa på den amerikanska presidenten i Vita Huset inför den kommande säsongen. Barack Obama tog emot Pittsburgh Penguins – med svenskarna Patric Hörnqvist, Carl Hagelin och Oskar Sundqvist i laget – och beskrev lagets bedrift som ”en av de mest otroliga vändningarna i NHL-historien”.

Obama noterade även att han nu fått fira tillsammans med åtta Stanley Cup-mästare under sin tid som president, alla baserade i USA. Han skämtade även om att han nyligen påminde kanadensiska premiärministern Justin Trudeau om den bedriften.

– Det här är ett fint bokslut på min tid som president, säger Obama enligt nyhetsbyrån AP.

Pittsburgh genomled en tuff start på fjolårssäsongen men hämtade sig och gick till slut hela vägen.  

– Det jag gillar mest med det här lagets seger är att ingen trodde att de skulle lyckas med det. Det kan jag uppenbarligen sympatisera med. De sa samma sak om mig.

Torsdagens besök i Vita Huset var Sidney Crosbys andra – då han vann redan 2009. Enligt honom var dagens besök det bästa.

– Man tröttnar inte på det här, säger Crosby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.