Sverige fick en tidig matchstraff i matchen mot Ryssland efter en tackling av Fredrik Händemark. Foto: Bildbyrån

Kirill Kaprizov hattrick sänkte Sverige

Sverige såg ut som det bästa laget, men det var Ryssland som gjorde målen när de besegrade Sverige med 4-2 i Sweden Hockey Games. Matchvinnare blev supertalangen Kirill Kaprizov som stod för ett hattrick. ”De har en riktig sniper”, säger Rikard Grönborg till CMore efter matchen.

Sverige kunde med en seger över Ryssland ta hem Sweden Hockey Games, men Tre Kronor fick sämsta tänkbara start i matchen. Efter bara 48 sekunder i första perioden fick Fredrik Händemark matchstraff för vad som såg ut att vara en legitim tackling.

Trots att Sverige skötte spelet och etablerade spel i offensiv zon var det Ryssland som tog ledning i första perioden genom 19-årige supertalangen Kirill Kaprizov – och han var inte färdig än.

– De har en riktig sniper, säger förbundskapten Rikard Grönborg.

Sverige kunde kvittera genom Oscar Fantenberg bara för att se Ryssland ta ledning bara fem sekunder(!) senare genom Maxim Karpov.

Samma situation upprepade sig i drygt 16 minuter in i andra perioden då Sverige återigen kunde kvittera. Ett fåtal sekunder var Ryssland nära att ta ledningen igen, men det här gången dröjde 38 sekunder innan  Kaprizov gör sitt andra mål för kvällen.

– Det är sådana saker vi måste diskutera. VI får inte sjunka så lågt, säger Grönborg.

Sverige spelade bra under matchen men hade svårt att göra mål. Det hade inte Kaprizov som fullbordade sitt hattrick drygt 8 minuter in i tredje perioden. Därmed har han gjort tre mål på tre matcher i landslaget.