Sverige vann utan att imponera

Ny klar seger.

Men en ny medioker insats.

Tre Kronor fortsätter att vinna – men har en del att jobba med inför VM.

För andra gången på tre dagar besegrade Sverige Danmark i en träningsmatch inför det stundande VM:et i Vitryssland. Men precis som i förrgår var det en inte allt för imponerande insats av Tre Kronor, som till slut vann med 6–2.

Som sämst var det i matchinledningen, där Danmark faktiskt tilläts ta ledningen genom Mads Christensen efter 4.08.

Tre Kronor

Klasskillnad

Men Sverige spelade upp sig och till slut blev det alltså en klar seger med 6–2 efter bland annat två mål av Andreas Thuresson, varav det andra (2–1) var läckert där Thuresson satte den på volley.

Det var klasskillnad mellan lagen vilket syns på skottstatistiken som slutade 59-16 i svensk favör.

”Svag insats”

I det svenska laget var det inte speciellt glatt trots den stora segern.

– Det var som den förra matchen: En medioker och svag insats. Vi spelade mycket bättre i Schweiz (förra veckan) tycker jag, sade Linus Klasen till SVT Sport.

– Det är många som kan bättre.

”Ganska överlägsna”

Förbundskaptenen Pär Mårts var inne på samma spår.

– Det var väl halvskapligt den här matchen. Men killarna är människor och känner att de är ganska överlägsna.

Sverige-Danmark 6-2 (2-1, 2-1, 2-0)

Första perioden: 0-1 (4.08) Mads Christensen (Morten Poulsen), 1-1 (12.22) Andreas Thuresson (Mattias Sjögren, Niclas Andersén), 2-1 (19.04) Andreas Thuresson (Jonas Ahnelöv).

Andra perioden: 3-1 (0.33) Daniel Bång (Joel Lundqvist, Jonas Ahnelöv), 4-1 (7.07) Jesper Ollas (Anton Rödin, Niklas Olausson), 4-2 (14.33) Mads Christensen (Morten Green).

Tredje perioden: 5-2 (9.53) Niklas Olausson (Jesper Ollas), 6-2 (12.28) Linus Klasen (Dick Axelsson).

Skott: 59-16 (24-5, 15-9, 20-2).

Utv, Sverige: 2x2. Danmark: 5x2.

Domare: Morgan Johansson, Sverige, och Mikael Holm, do.

Publik: 1 913.