William Nylanders Toronto föll mot Tampa Bay. Foto: Bildbyrån

Tampa Bay slog Toronto – trots två svenskmål

Två svenskmål räckte inte för Toronto.

Tampa Bay vann med 7-3 i nattens första Stanley cup-omgång i den östra konferensen.

Torontosvenskarna William Nylander och Calle Järnkrok gjorde varsitt mål på hemmaplan mot Tampa Bay.

Men insatsen räckte inte för en vinst. Tampa Bay, som gjorde fyra mål i powerplay, vann med 7–3.

Bortalaget inledde matchen med tre mål i rad. William Nylander reducerade till 3–2 i den andra perioden, efter att lagkamraten Ryan O'reilly gjort ett första mål för Toronto drygt fem minuter tidigare.

Men Toronto drog på sig utvisningar och Tampa Bay gjorde ytterligare tre mål i powerplay innan perioden var slut.

Efter ytterligare ett Tampa Bay-mål i den tredje perioden reducerade Calle Järnkrok till 7–3, vilket blev matchens slutresultat.

Även New York Rangers bortavann mot New Jersey i deras första slutspelsmatch.

Rangers Chris Kreider blev tvåmålsskytt och lagkamraten Adam Fox noterades för fyra assist i matchen som slutade 5–1.

I den västra konferensen vann Winnipeg mot Vegas med 5–1. Svenske Vegas-centern William Karlsson gjorde ett mål och Winnipeg-centern Adam Lowry blev tvåmålsskytt.

Lagen möter varandra igen i den andra matchen i bäst av sju på torsdag.