Jennifer Wakefield, till höger, firar mål med Pernilla Wiberg, till vänster. Foto: Bildbyrån

Tekningsvariant tog Linköping till toppen

Uppdaterad
Publicerad

Problem med att få hål på Modo. Då frälstes Linköping av en tekningsvariant – och gick upp i serieledning. ”Vi hade en liten idé från tekningen. Jag vann den till (Jennifer) Wakefield som sköt direkt”, säger Pernilla Winberg till SVT Sport efter 1–0-segern.

Helgens två bortamatcher mot Modo resulterade i sex poäng efter en 4–2-seger i går och 1–0 i dag. Samtidigt tappade Luleå poäng mot HV71 och därmed gick den regerande mästaren upp i serieledning.

– Det känns riktigt bra. I helgen har vi fått igång ett bra spel och en bra känsla i laget, säger lagets poängdrottning Pernilla Winberg efter två jämna matcher mot åttondeplacerade Modo:

– De har blivit bättre och bättre. Efter jul har de hittat tillbaka till sitt egna spel och kör hundra procent. Man har inga lätta matcher mot dem.

Vad är du mest nöjd med?

– Jag tycker ändå vi spelade ganska säkert och hade många målchanser. Vi kunde bara inte sätta dit puckarna. Vi spelade smart och gav inte dem så många chanser, säger Winberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.