Tidigare Skellefteåkaptenen trivs i öst

Uppdaterad
Publicerad

Jimmie Ericsson fick en drömstart i sin nya klubb SKA St Petersburg när han gjorde mål redan efter sju sekunder i debuten.

– Det kunde inte börjat så mycket bättre, sa Ericsson när SVT Sport besökte honom.

Skellefteås flerårige lagkapten lämnade efter ett antal säsonger de gulsvarta och Västerbotten för ett äventyr i öst. Ännu så länge verkar han trivas perfekt.

– Det kunde inte börjat så mycket bättre. Dels med tanke på den oerhörda inramningen och dels med tanke på att jag gjorde mål redan efter sju sekunder, säger Ericsson till SVT Sport.

KHL

”Skapar mycket chanser”

Han har fått ta ökat defensivt ansvar som center mellan superstjärnan Ilja Kovaltjuk och VM-succén från i våras, Viktor Tikhonov.

– Vi skapar mycket chanser och har släppt in väldigt lite mål. På så sätt tror jag de flesta är nöjda med femman, så även jag. I Sverige har jag de senaste åren mest spelat forward. Nu spelar jag center och har två ruskigt skickliga spelare bredvid mig. Det är klart jag får ta ett ordentligt defensivt jobb, säger Ericsson

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

KHL

Mer i ämnet