Tre Kronor förlorade – trots dubbla Möller-mål

Två mål från Oscar Möller räckte inte.

Tre Kronor förlorade ännu en match.

Men Pär Mårts har i alla fall en färdig förstakedja inför VM.

Det blev dock i alla fall en svensk poäng mot Finland, till skillnad från i torsdags när Sverige förlorade mot Tjeckien.

Poängen kan främst tillskrivas Oscar Möller som gjorde båda Tre Kronors mål i matchen.

Tre Kronor

Det första målet kom 3.44 in i den första perioden då han drog till med ett distinkt handledsskott från den vänstra tekningscirkeln i powerplay för 1–1.

Avgjordes på straffar

Det andra, som innebar 2–2, kom med mindre än fyra minuter kvar av den tredje perioden då han sköt ett direktskott från blålinjen. Efter en mållös förlängning gick matchen till straffar där Finland var vassast.

Möllers kedja, där även Joakim Lindström och Mikael Backlund ingick, var det stora glädjeämnet i en match som annars visade att Pär Mårts fortsatt har en del att fundera på inför VM i Vitryssland.

– En bra svensk klar förstakedja i VM. Perfekt, säger SVT Sports expert Mikael Renberg.

– Men förutom den kedjan var det ganska blekt.

”Hittade varandra”

Oscar Möller var nöjd med sin kedjas insats trots förlusten.

– Jag tycker att vi hittade varandra riktigt bra redan från start. Sedan gjorde vi några mål också så det kändes riktigt bra i dag faktiskt, säger han till SVT Sport.