Trots mardrömsstart – Stockholm Syd till final

Tidigt underläge. Men efter fyra raka mål är Stockholm Syd i final. Vinner Stockholm Nord sin semi blir det dubbelt Stockholm för första gången i finalen av tv-pucken.

Stor matchvinnare blev Ludvig Hedström som blev målskytt, och var isens gigant menar SVT Sports expert Mikael Renberg.

– Vi börjar halvknackigt men sedan tar vi över. Helt jävla underbart, säger Hedström.

TV-pucken

En svag start av stockholmarna straffade sig direkt. Sex minuter in i första perioden gjorde Elmer Söderblom 1-0 för Göteborg efter att ha tryckt in pucken från slottet.

Men Stockholm Syd skulle äta sig in i matchen, och vände matchen bara på ett par minuter efter mål av Jacob Grönhagen och André Pettersson.

I andra perioden ökade stockholmarna på till 3-1 och 4-1 efter mål av Marcus Nylander och Ludvig Hedström.

– Stockholm syd går från klarhet till klarhet, de har spetskompetens i laget, säger SVT Sports expert Patrik Ross.

Om Stockholm Nord besegrar Ångermanland blir det för första gången en final med två Stockholmslag i tv-pucken.