Ritola i landslagsdressen. Foto: Bildbyrån

Leksand förhandlar med VM-forward: ”En drömspelare”

Uppdaterad
Publicerad

Mattias Ritola, 29, har brutit sitt kontrakt med schweiziska Fribourg-Gottéron och är aktuell för en övergång till Leksand. ”Det är en drömspelare för oss”, säger Leksands vd Christer Plars till SVT Sport.

Sedan återkomsten till SHL har Leksands IF legat lågt på värvningsfronten.

Enligt uppgifter till Aftonbladet blir det dock ändring på det inom kort då Dala-klubben gjort klart med sin drömvärvning.

Brutit kontraktet

Tidningen skriver att Mattias Ritola, 29, – som av personliga skäl brutit kontraktet med schweiziska Fribourg-Gottéron – är klar för SHL:s nästjumbo.

Lämnar Fribourg.

Leksands vd Chrsiter Plars bekräftar för SVT Sport att förhandlingar pågår med Ritola, som spelade i klubben som junior och mer än halva säsongen 2014/2015.

– Ingenting är skrivet och klart än, men absolut är det så att Mattias (Ritola red.anm) är intressant för oss och vi mobiliserar kraft för att kunna komma överens med honom, säger Plars.

Vidare berättar Plars att man följ Ritola kontinuerligt och att han gärna ser honom ansluta till laget som från tränarbänken leds av Per-Erik ”Perra” Johnsson.

”En drömspelare”

– Vi är medvetna om att han är fri från sitt kontrakt i Schweiz och för oss är det en drömspelare att få in, säger Plars.

29-åringen – som ingick i Tre Kronors VM-trupp i fjol – ser därmed ut att återvända till SHL efter ett drygt halvår.

Så sent som i maj bröt forwarden sitt kontrakt med Skellefteå AIK i förtid på grund av att han hade stora problem med att flyga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.