Läkaren: Nylander på bättringsvägen

Uppdaterad
Publicerad

I Sveriges premiärmatch i JVM blev William Nylander bara kvar på isen i 15 minuter. Den schweiziske forwarden som knockade svensken med en tuff tackling, blir nu avstängd. Nylander själv får inte gå på isen på flera dagar.

Det blev en dyrköpt seger (8–3) för Sverige i JVM-premiären mot Schweiz igår. Tre svenska spelare tvingades bryta matchen, däribland anfallsstjärnan William Nylander som redan i den första perioden åkte på en ordentlig smäll från Schweiz-forwarden Chris Egli.

Nylander fick lämna isen för sjukvård med vad man befarade var en hjärnskakning. Egli fick matchstraff. Men det var många som reagerade på de fula tricken under hela matchen.

JVM i ishockey

– Det var en match som man bara ville överleva, sa Juniorkronornas tränare Rikard Grönborg till SVT Sport efter matchen.

Idag kom glädjebesked att det finns en chans att Nylander kan vara tillbaka på isen snart.

– Han är borta från spel ett flertal dagar för vila men mår avsevärt mycket bättre idag, säger Juniorkronornas läkare Sofia Sunnerud till SVT Sport.

Sunnerud berättar också att man haft en bra dialog med Toronto, Nylanders tillhörande NHL-klubb, där man kommit fram till att han inte ska ut på isen på ett par dagar.

Sverige andra läkare som nu tar över för Sofia Sunnerud ger också goda besked.

– Går det som vi har tänkt oss och mår han som han ska då hoppas jag att han kan vara med och spela i junior-VM, säger lagets läkare PA Bergsten. 

Tre matchers avstängning

Idag har Internationella ishockeyförbundets diciplinråd granskat händelsen från gårdagen och man har beslutat att stänga av Chris Egli i tre matcher. Det innebär att schweizaren missar samtliga kvarvarande gruppspelsmatcher för sitt Schweiz, uppger man på sin hemsida.

Även den schweiziska forwarden Calvin Thurkauf stängs av en match för tacklingen på Adrian Kempe i gårdagens match. Han missar därmed lagets match mot Danmark i dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet