AIK såg ut att vara på väg mot den allsvenska serieledningen.

Men Västerås förstakedja stoppade dem.

Fyra snabba Vik-mål senare var AIK besegrat.

”En urladdning”, säger Martin Filander.

Efter två perioder ledde AIK med 2–0-och var då allsvensk serieledare. Men i den sista perioden stod hemmalaget Västerås för en mäktig vändning.

Efter fem minuter gjorde Christopher Fish 1–2, och drygt tio minuter senare hade Västerås gått upp till 4–2.

Hockeyallsvenskan

”En liten urladdning”

Till slut vann Västerås med 5–2, efter att Stefan Gråhns gjort matchens sita mål i öppen kasse.

– Det blev en liten urladdning i den sista perioden, konstaterar Västerås tränare Martin Filander i C More.

– Jag tycker att vi spelade hyfsat bra men blev hårt stressade i den andra perioden. Så vi fortsatte att göra det vi tror på.

Västerås serietvåa

Stora matchvinnare var kedjan med Fredrik Johansson, Cody Murphy och Jan Urbas, som stod för samtliga mål förutom det första och sista.

I och med segern avancerar Västerås, som inte vänt ett tvåmålsunderläge i den sista perioden sedan 2006, till andra plats i tabellen. De har lika många poäng som Mora men sämre målskillnad.